Speltherapie voor kinderen

Speltherapie voor kinderen

Kom eens langs bij Kleurrijk, praktijk voor speltherapie. Speltherapie voor kinderen is een ideale therapievorm omdat gericht wordt op de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind, door middel van spelen. Tijdens speltherapie voor kinderen in mijn praktijk, leer ik hen dat in de spelkamer alle emoties mogen bestaan. Kinderen kunnen lekker gaan spelen en uiten hierdoor de gevoelens en gedachten waarmee zij zitten. Door middel van spel worden deze gevoelens en gedachten dus ook verwerkt.

Maak kennis met Kleurrijk

Heeft u interesse in speltherapie voor kinderen? Maak dan eens kennis met Kleurrijk. In mijn praktijk voer ik speltherapie voor kinderen uit in sessies van ongeveer 60 minuten. Na 4 of 5 spelsessies plan ik een gesprek met u als ouder(s), zodat ook de gezinssamenstelling een belangrijk onderdeel blijft en u uiteraard op de hoogte blijft van uw kind en de voortgang. Speltherapie voor kinderen is voor een groot aantal situaties waar uw kind mee te maken heeft, of waar u als ouder mee te maken heeft gehad:

  • Uw kind is hooggevoelig
  • Uw kind heeft een ongeluk meegemaakt of zien gebeuren
  • Uw kind heeft een trauma ervaren (groot en klein)
  • Uw kind heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen of is langdurig ziek
  • Uw kind zit slecht in zijn of haar vel
  • Uw kind heeft faalangst of andere angsten, of wordt gepest
  • Uw kind heeft een scheiding meegemaakt

Speltherapie is ook een geschikte therapievorm voor kinderen met autisme of een verstandelijke beperking. Geen situatie is te groot of te klein, speltherapie voor kinderen kan namelijk altijd helpen uw kind gelukkiger en/of blijer te maken en makkelijker in de omgang.

Therapie voor uw kind

Merkt u een disbalans in het gezin door een voorgevallen situatie? Is kind en agressie een thema bij u thuis? Kan uw kind maar moeilijk aangeven met welke emoties hij of zij zit? Speltherapie voor kinderen is de therapie voor uw kind die het verschil kan maken. Maak eens een afspraak bij Kleurrijk. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend; hierin vertel ik u graag hoe ik uw kind verder kan helpen. Neem contact op via het contactformulier op de website of bel naar 06 33 861 704.

   Contact