Sociaal emotionele ontwikkeling kind

Gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind

De sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind is natuurlijk erg belangrijk. Het uiten van gedachten en emoties gaat niet altijd vanzelf en daarom helpt speltherapie daarbij. Uw kind kan met allerlei situaties zitten, waarin hij of zij niet weet hoe het verwerkt moet worden of hoe emoties geuit moeten worden. Door speltherapie krijgt de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind een zetje in de goede richting, waardoor uw kind gelukkiger en makkelijker in de omgang wordt.

Specialisaties van Kleurrijk speltherapie

Hoewel speltherapie een succesvolle manier van therapie is voor elk kind, is elk kind natuurlijk anders. Daar ben ik mij als speltherapeut zeer van bewust en daarom heb ik mij gespecialiseerd op verschillende probleemgebieden. Zo kan ik middels speltherapie ook uw kind de hulp bieden die hij of zij verdient. Denk aan de volgende soorten situaties waarin wij werken aan de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind:

  • Uw kind heeft een trauma ervaren (groot en klein)
  • Uw kind zit slecht in zijn of haar vel
  • Uw kind heeft een ongeluk meegemaakt of zien gebeuren
  • Uw kind heeft faalangst of andere angsten, of wordt gepest
  • Uw kind heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen of is langdurig ziek
  • Uw kind heeft een scheiding meegemaakt
  • Uw kind is hooggevoelig
  • Uw kind heeft problemen met de hechting

Speltherapie kan de oplossing bieden voor kinderen die zich op welke manier dan ook niet prettig voelen, niet zichzelf kunnen zijn of belemmerd worden door psychische problemen op de een of op de andere manier, zoals kinderen met een verstandelijke beperking. Ik ga graag met u en uw kind in gesprek om te zien welke situatie wij in de spelkamer kunnen behandelen en hoe wij samen uw kind gelukkiger kunnen maken.

Heeft u nog vragen?

Het gaat immers om de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind, dus ik kan mij voorstellen dat u graag meer informatie ontvangt of uw vragen wilt stellen. Neem hiervoor eens contact op met Kleurrijk, praktijk voor speltherapie. Dit kunt u doen door te bellen naar 06 33 861 704 of een mail te sturen via het contactformulier op de website. Ik help u graag verder!

   Contact