Scheiden en kinderen

Scheiden en kinderen

Het thema scheiden en kinderen speelt in veel gezinnen. Zo kan een scheiding waarbij kinderen betrokken zijn prima verlopen, maar ook veel frustraties opleveren. In het ene geval zorgt scheiden met kinderen direct voor een verandering bij uw kind, in het andere geval ontstaat dat pas na een tijdje. Speltherapie is een mooie vorm van therapie voor kinderen, die ervoor kan zorgen dat uw kind de situatie kan verwerken en er daardoor minder of geen last meer van zal hebben.

Speltherapie is voor allerlei kinderen

Of het nu gaat om een kind met een verstandelijke beperking, een kind met agressie of een kind dat een trauma heeft, speltherapie is altijd gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind. Kinderen zijn vaak in mindere mate in staat hun ware gevoel te uiten, of emoties te delen. Doordat deze niet verwerkt worden, blijft het hangen bij uw kind, waardoor uw kind ander gedrag kan gaan vertonen (zoals agressie) of ongelukkig wordt. Om dit te voorkomen of verhelpen, richt Kleurrijk praktijk voor speltherapie zich onder meer op scheiden en kinderen. Door  te spelen ervaart en verwerkt uw kind emoties. Daarom is deze therapievorm zo geschikt voor uw kinderen; we gaan niet urenlang praten om serieuze gesprekken te voeren, maar ik laat uw kind spelen en de ruimte gebruiken om op zijn of haar eigen manier te laten zien wat er werkelijk speelt. Doordat alle emoties er mogen zijn tijdens speltherapie, leert uw kind hiermee omgaan.

Meer informatie?

Gaat u scheiden en heeft u kinderen of heeft u de scheiding al achter de rug en merkt u een verandering bij uw kind? Maak dan eens een afspraak bij Kleurrijk. Ik ga graag met u in gesprek over wat ik voor uw kind kan betekenen. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend, u bent welkom om hier gebruik van te maken. Wilt u meer informatie? Neem contact op via 06 33 861 704 of vul het contactformulier op de website in.

   Contact