Speltherapie voor kinderen met een verstandelijke beperking

Kleurrijk is een praktijk voor speltherapie in Ouderkerk aan den IJssel. Heeft u te maken met kinderen met een verstandelijke beperking en wilt u hen verder helpen door middel van therapie? Dan is speltherapie een goede keuze. Voor kinderen is het soms niet eenvoudig de wereld om hen heen te begrijpen, daar komt nog een schepje bovenop wanneer zij bijvoorbeeld een ingrijpende situatie hebben meegemaakt of vervelende gebeurtenissen hebben ervaren. Voor kinderen is het niet zo eenvoudig om gevoelens te uiten. Kinderen met een verstandelijke beperking ervaren dit altijd. Door middel van spelen kan uw kind zijn gevoelens uiten en beter om leren gaan met emoties en gedachten.

Een therapievorm voor kinderen

Speltherapie is een therapievorm voor alle soorten kinderen, dus ook kinderen met een verstandelijke beperking. Ik betrek u als ouder(s) er ook graag bij; om de 4 of 5 spelsessies heb ik een gesprek met u. Dit gebeurt om het gezinssysteem zoveel mogelijk te betrekken bij de therapie. Speltherapie is:

  • Samen: met het gezin en andere betrokkenen
  • Preventief: erger en duurder voorkomen
  • Eigen kracht: zelfhelend vermogen
  • Effectief: kortdurend en geen onnodige diagnoses en labels
  • Laagdrempelig: in de omgeving, geen wachtlijst, geen verwijzing

Uw kind in speltherapie?

Dankzij mijn jarenlange ervaring kan ik uit de grond van mijn hart zeggen dat speltherapie werkt, ook voor kinderen met een verstandelijke beperking. Speltherapie heeft ervoor gezorgd dat kinderen sterker worden en met een hernieuwd zelfvertrouwen weer stevig in hun wereld staan. Wenst u dit uw kind ook toe? Maak dan een afspraak bij Kleurrijk, ook wanneer ‘autisme en kind’ het hoofdonderwerp zijn in uw gezinssituatie. Een persoonlijk gesprek is de start van mijn dienstverlening en is altijd vrijblijvend. Mijn praktijk voor speltherapie in Ouderkerk aan den IJssel is te bereiken via 06 33 861 704 of via het contactformulier op de website.

   Contact