Kind en trauma

Therapie voor kind en trauma

Kind en trauma is voor veel gezinnen een lastig onderwerp. Uw kind kan moeite hebben zijn of haar gevoelens te uiten en daardoor is het voor u als ouder(s) niet altijd duidelijk waar uw kind mee zit. Heeft u een kind met een trauma? Of vermoedt u dat er meer speelt? Dan is speltherapie de juiste therapie voor uw kind. Speltherapie richt zich op de sociaal-emotionele ontwikkeling van uw kind en heeft daarom ook een positief effect voor kinderen met een trauma.

Een ideale therapievorm voor kinderen

Speltherapie is een ideale therapievorm voor allerlei kinderen. Gaan wij ons bij Kleurrijk richten op kind en agressie of juist kind en trauma? Of staan deze met elkaar in verbinding? Speltherapie is er voor kleine(re) en grote(re) problemen, denk hierbij aan de volgende situaties:

  • Uw kind heeft een trauma ervaren (groot en klein)
  • Uw kind zit slecht in zijn of haar vel
  • Uw kind heeft een ongeluk meegemaakt of zien gebeuren
  • Uw kind heeft faalangst of andere angsten, of wordt gepest
  • Uw kind heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen of is langdurig ziek

Elke situatie is weer anders, maar voor elk kind is er een geschikte oplossing. Ik heb zien gebeuren dat kinderen met trauma’s na een aantal sessies gelukkiger en blijer werden. Speltherapie is een mooie vorm van therapie voor kinderen, omdat ik uw kind laat zien dat alle emoties er mogen zijn. Terwijl het kind deze emoties uit door te spelen, is het tegelijkertijd bezig deze emoties en ervaringen te verwerken. Dat is het mooie van speltherapie.

Vraag naar de mogelijkheden

Is een thema in uw gezin ‘scheiden en kinderen’ ‘kind en trauma’ of agressie’ of een van bovenstaande situaties? Kortom, zoekt u een therapievorm voor uw kind? Dan bent u van harte welkom in mijn praktijk in Ouderkerk aan den IJssel. Speltherapie is geschikt voor elk kind. Ik ga graag met u in gesprek over de mogelijkheden die ik jullie kan bieden. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

   Contact