Kind en agressie

Speltherapie voor kind en agressie

Speltherapie is een bijzonder effectieve therapievorm voor kinderen. Ligt bij uw situatie de focus op kind en agressie? Dan kunt u uw kind zelf aanmelden voor speltherapie, of kan uw kind doorverwezen worden door de school of huisarts van uw kind. Kind en agressie kan zorgen voor een flinke disbalans in het gezin en daar kan speltherapie goed bij helpen. Ik help uw kind spelenderwijs zijn agressie, gedachten en gevoelens te uiten, waardoor dit verwerkt kan worden. Door het uiten van gevoelens en deze te verwerken, worden kinderen gelukkiger, blijer en makkelijker in de omgang.

Praktijk voor Speltherapie

Speltherapie vindt plaats in mijn praktijk in Ouderkerk aan den IJssel. Bij speltherapie gebruik ik de eerste sessie altijd voor het maken van contact met uw kind en laat ik hem of haar zien dat het veilig is. Is het hoofdonderwerp kind en agressie? Of zit er wellicht toch nog een laag onder? Op dit moment gaat uw kind ook de ruimte aftasten en ontdekken wat er wel en niet mag. Spelen mag hier op allerlei manieren en al spelende, leer ik uw kind beter kennen. Ik observeer en kijk goed naar wat kinderen mij laten zien. Zodoende kan ik de juiste strategie bepalen voor de therapie. Tijdens de eerste sessie vertel ik dat er in de spelkamer over alles gespeeld mag worden, dat betekent naast blijheid ook negatieve gevoelens, zoals agressie, die vaak in andere omgevingen niet zo gewaardeerd worden. Zo leert het kind dat ook deze emoties mogen bestaan en kunnen wij aan de slag gaan om deze te verwerken. Door middel van spelen laat uw kind zien waarmee hij of zij zit. Op deze manier is speltherapie een ideale therapievorm voor kinderen met agressie en andere problemen.

Bespreek jullie situatie bij Kleurrijk

Bent u op zoek naar speltherapie voor uw kind met agressie? Bij Kleurrijk is iedereen welkom. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en gratis. Zo kunnen wij samen de situatie bespreken en zien wat ik voor u en uw kind kan betekenen. In mijn praktijk wordt er ook gericht op kind en trauma, kinderen met een verstandelijke beperking, autisme en bijvoorbeeld een scheiding en kinderen. Voor elke situatie is er wel een oplossing binnen speltherapie. Een therapiesessie duurt ongeveer 50 minuten. Ik vind het belangrijk vaak contact te hebben met ouders. Schroom daarom niet om eens contact op te nemen en een afspraak te maken!

   Contact