Autisme kind

Autisme en kind als hoofdonderwerp

Is autisme en kind een hoofdonderwerp binnen uw gezin? Wilt u uw kind met autisme graag verder helpen gelukkiger te zijn, of makkelijker in de omgang door middel van therapie? Dan kan ik u speltherapie van harte aanraden. Door middel van spelen leert uw kind dat alle emoties er mogen zijn en zodoende daarmee omgaan. Dat geldt uiteraard voor kinderen met autisme, maar ook kinderen zonder autisme.

Voor allerlei situaties

Hoewel speltherapie een succesvolle manier van therapie is voor uw kind met autisme, is speltherapie ook geschikt voor kinderen zonder autisme. Elk kind is anders en kan dankzij verschillende situaties dezelfde moeite ervaren met het uiten van emoties. Ik ben als speltherapeut niet alleen gericht op ‘autisme en kind’, maar heb mij gespecialiseerd op meerdere probleemgebieden. Dit zijn onder meer de volgende voorbeelden, waarbij ik een doelgerichte strategie voor uw kind kan bepalen:

  • Uw kind heeft een trauma ervaren (groot en klein)
  • Uw kind zit slecht in zijn of haar vel
  • Uw kind heeft een ongeluk meegemaakt of zien gebeuren
  • Uw kind heeft faalangst of andere angsten, of wordt gepest
  • Uw kind heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen of is langdurig ziek
  • Uw kind heeft een scheiding meegemaakt
  • Uw kind is hooggevoelig

Een kind met autisme heeft in veel gevallen een andere benadering nodig dan een kind zonder autisme. Daar heb ik al veel ervaring mee en dus kunt u er altijd zeker van zijn dat uw kind bij Kleurrijk in goede handen is.

Maak een afspraak bij Kleurrijk

Wilt u graag weten wat speltherapie voor kinderen kan betekenen voor uw kind met autisme? Neem dan eens contact op, of maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vul het contactformulier op de website in of bel naar 06 33 861 704.

   Contact